Bibliotheek op Focus

Sinds oktober 2014 hebben wij op Focus een schoolbibliotheek. Onze bibliotheek is in samenwerking met BiblioNu tot stand gekomen. Het team van Focus vindt lezen erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. De woordenschat wordt uitgebreid, de fantasie wordt geprikkeld, het is ontspannend en boeiend! Vandaar dat er veel aandacht wordt gegeven aan het enthousiasmeren voor lezen en het verbeteren van het leesniveau van de leerlingen.

Bieb

 

De volgende mensen werken in de schoolbibliotheek:

Sandra Lambieb sandraers is de leesconsulent en aanspreekpersoon vanuit BoblioNu.
Zij zorgt voor een uitgebreide boekencollectie in de schoolbibliotheek.
Ook verzorgt zij voor de leerkrachten op Focus verschillende leesactiviteiten en wanneer er over een bepaald thema gewerkt wordt, zorgt zij dat er in de klassen voldoende boeken zijn.

 

 

Katja Pellen – bieb katjavan Kimmenade, logopedist en leescoördinator.
Zij ondersteunt Sandra en houdt de leerkrachten op de hoogte van de verschillende leesprojecten en andere zaken wat lezen betreft.
Om de leerlingen te motiveren te lezen en te laten zien hoe leuk lezen is, werkt zij in kleine groepjes met kinderen over boeken

 

 

Marije KuijBieb Marijepers is de oma van een leerling op Focus en is sinds dit schooljaar ook vrijwilligster voor de schoolbibliotheek.
Zij is ’s middags aanwezig om te helpen.

 

 

 

Tiny  LemBieb Tinymen is een buurtbewoonster en wil de school graag ondersteunen.
Zij helpt op de dinsdagmiddag als vrijwilligster in de bibliotheek op Focus.

 

 

 

 

foto's marius tel 966Corrie van Leeuwen is moeder en vrijwilligster voor de schoolbibliotheek.
Zij helpt in de ochtend bij de boeken uitleen.

 

 

 

 

De schoolbibliotheek is op dinsdag tijdens schooluren geopend voor de leerlingen om een boek te lenen. De klassen komen dan om de beurt naar de schoolbibliotheek. Leerlingen kunnen met hun vragen terecht bij Sandra en de vrijwilligers. De leerlingen worden geholpen om een geschikt boek, passend bij de leeftijd en interesse, uit te zoeken. Ook wordt er gepraat over de boeken: Waar ging het over? Was het een leuk boek? Etc.

Bij bepaalde leesactiviteiten en –projecten zullen ouders gevraagd worden om te komen helpen of kijken. Daar wordt dan een uitnodiging voor gestuurd.

Hierbij nog enkele voorleestips.
Klik op onderstaande link.

10_gouden_voorleestips

Wij wensen iedereen heel veel leesplezier want… lezen is leuk en leerzaam!!

 

Bieb boek